19.9 C
Paphos
Friday, April 19, 2024

Βιωματικό εργαστήρι αφήγησης στην Πάφο στο ιδιαίτερο θέμα του παιδικού καρκίνου

Ένα βιωματικό εργαστήρι αφήγησης με τη Δήμητρα Σωκράτους, εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και συγγραφέα του παιδικού βιβλίου “Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι”, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Πάφο. Το βιβλίο είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τη Βιβλιοθήκη Δασκάλου και Μαθητή.

Η κ. Σωκράτους αφηγήθηκε την ιστορία της Μαίρης, καθοδηγώντας μέσα από βιωματικές δραστηριότητες τα παιδιά στη φανταστική περιπλάνηση της μικρής ηρωίδας, η οποία προσπαθεί να κατανοήσει το ιδιαίτερο θέμα του παιδικού καρκίνου.

Η ιστορία της Μαίρης δίδεται μέσα από συμβολισμούς, μεταφορές, ευαισθησία, θετικότητα και χιούμορ, χωρίς αναφορές στον καρκίνο ή άλλους ιατρικούς όρους. Το 64ασέλιδο έγχρωμο βιβλίο έχει εικονογραφηθεί από τη Δρα Στέλλα Καραγιώργη.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Σημειώνεται ότι η ‘Η Μαίρη και το Λευκό Μπιζέλι,’, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ενθαρρύνει τα παιδιά και τους νέους με καρκινοπάθειες ή συναφείς παθήσεις αλλά και τα άτομα του περιβάλλοντός τους να αντιμετωπίσουν την εμπειρία αυτή με δύναμη και θετικότητα.

Ωθεί παιδιά κι ενήλικες να μιλήσουν ανοιχτά για τον καρκίνο, ενδυναμώνοντας την κοινωνία ώστε ν’ αγκαλιάσει μικρούς και μεγάλους με καρκινοπάθειες, προσφέροντάς τους δύναμη, ελπίδα κι αγάπη.

Μέρος των εσόδων από την πώληση του βιβλίου διατίθεται για την ευγενική παραχώρηση βιβλίων σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που στηρίζουν παιδιά κι ενήλικες με καρκινοπάθειες και συναφείς παθήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ