23.9 C
Paphos
Wednesday, April 17, 2024

Εντυπωσίασε η Δέσποινα Ναθαναήλ

Τεράστια επιτυχία απο κάθε άποψη σημείωσε η παρουσίαση της δουλείας της δημιουργού Δέσποινας Ναθαναήλ στην Παλία Ηλεκτρική στην Πάφο.

Πέραν των εκατόν επισκεπτών που πέρασαν απο το χώρο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη δουλεία της νεαρής και πολλά υποσχόμενης ζωγράφου Δέσποινας Ναθαναήλ σε μια σεμνή εκδήλωση που συνδυάστηκε με παρουσίαση κρασιών του οινοποιείου Κάλαμος.

Ζωγραφικές δημιουργίες και οίνος ταξίδεψαν τους παρευρισκόμενους σε μαγικές διαδρομές μέσα απο εικόνες πολιτισμού και Τέχνης αλλά και γεύσεις κρασιών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Το οινοποιείο Κάλαμος με τα μοναδικά του κρασιά ικανοποίησε τους απαιτητικούς ουρανίσκους των επισήμων και πλήθος κόσμου που παρευρέθηκαν αποδεικνύοντας ότι οι καλές κριτικές και οι βραβεύσεις που συνοδεύουν τα κρασιά του μόνο τυχαίες δεν είναι ανεβάζοντας τον πήχη της οινοποιίας στην Πάφο και στην Κύπρο, πολύ ψηλά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αρχές της Επαρχίας, βουλευτές, κοινοτάρχες, πλήθος κόσμου μεταξύ των οποίων αρκετοί νέοι.

Δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου
 Ποιά είναι η Δέσποινα Ναθαναήλ;

Η Δέσποινα Ναθαναήλ ασχολείται με το παιχνίδι φόρμας και γραφής που δημιουργείται στα έργα της οδηγώντας έτσι τη ζωγραφική της γλώσσα στο σημείο που να μην παραπέμπει πουθενά παρά μόνο στον εαυτό της.

Στην ζωγραφική της επιφάνεια η Δέσποινα Ναθαναήλ συνθέτει καθαρά, ζωηρά χρώματα σε γεωμετρικές και ελεύθερες φόρμες όπως επίσης γραμμές και γραφές. Κυρίαρχο ρόλο στα έργα της παίζουν οι χρωματικές πλακάτες επιφάνειες στις οποίες επεμβαίνει με γραφές, άλλοτε χειρονομιακές και άλλοτε ελεγχόμενες. Δουλεύει με απλά υλικά όπως ακρυλικά χρώματα, μολύβια, νερομπογιές, μαρκαδόρους , λαδοπαστέλ και κολάζ.

Ο λόγος χρήσης αυτών είναι η γρήγορη απορρόφηση από τον μουσαμά εξυπηρετώντας έτσι την άμεση επέμβαση τους με τα επόμενα στοιχεία. Όλα τα πλαστικά στοιχεία που χρησιμοποιεί τα οργανώνει σε άσπρο καθαρό φόντο.

Με αυτή της την δουλειά πετυχαίνει να δημιουργήσει ένα δυνατό θέμα, πάνω σε ένα τόσο απλό και εξίσου τολμηρό άσπρο φόντο.

Βιογραφικό Σημείωμα

12527870_10209459333186904_793538698_nΗ Δέσποινα Ναθαναήλ γεννήθηκε το 1992 στη Κύπρο .
Εισήχθη το ακαδημαϊκό έτος 2010-2011 στo Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Είναι απόφοιτη του Ά εργαστήριου ζωγραφικής με διδάσκοντα το Γιώργο Σκυλογιάννη.
Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη όπως και στην 7η Μπιενάλε φοιτητών στην Αθήνα.
Εκθέσεις: 2011: ομαδική έκθεση, πολυχωρος Κουκουβάγια, Θεσσαλονίκη 2012: <χͮ> , Myrw, Θεσσαλονίκη 2013: «Ενδείξεις», Artis causa, Θεσσαλονίκη «to the point», Αγγέλων Βήμα, Αθήνα 2014: 7η Μπιενάλε φοιτητών των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας, Αθήνα 2015: «Χρωματικά πεδία», Τabya, Θεσσαλονίκη
Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ