15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ! Με επιτυχία στέφθηκε το Συνέδριο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας από την FAIR LIFE

Με επιτυχία στέφθηκε το Συνέδριο κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας που διοργάνωσαν οι μαθητές  της Κοινωνικής Επιχείρησης FAIR LIFE Γυμνασίου-Λυκείου Πολεμίου, που διεξήχθη την Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου.

Το Συνέδριο τίμησαν με την παρουσία τους σημαίνοντα πρόσωπα αλλά και εκπαιδευτικοί από όλα τα σχολεία της επαρχίας Πάφου.

Στο Α’ μέρος του Συνεδρίου τα μέλη της FAIR LIFE παρουσίασαν τις  δράσεις τους και έθιξαν το πρόβλημα της προσφυγικής κρίσης. Ενδιαφέρον προκάλεσε η παρουσίαση για τη Μαλάλα Γιουσαφζάι, το κορίτσι στο οποίο απονεμήθηκε το 2014 το Νόμπελ Ειρήνης για τον αγώνα της στο δικαίωμα των κοριτσιών για την εκπαίδευση σε ηλικία μόλις 17 ετών! Το κοινό συγκίνησε η παρουσίαση για τον μικρό Αϊλάν Κουρντί, το τρίχρονο αγοράκι του οποίου το σώμα ξεβράστηκε στα παράλια της Τουρκίας τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε και τονίστηκε πως η Ευρώπη απέτυχε παταγωδώς στη διαχείριση της υποδοχής και φιλοξενίας των προσφύγων και μεταναστών.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Mathites tis Koinwnikis Epixirisis FAIR LIFE

 

Στη συνέχεια η FIAR LIFE καταδίκασε ομόφωνα  την απόφαση του Δικαστηρίου της Δανίας να κρίνει ένοχη τη Λίσμπετ Τσόρνινγκ, γνωστή δανή μυθιστοριογράφο, πανεπιστημιακό και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των παιδιών, για λαθραία διακίνηση ανθρώπων. Η  Τσόρνινγκ απλά μετέφερε με το αυτοκίνητό της μια οικογένεια Σύρων στο αποκορύφωμα της περσινής κρίσης των προσφύγων.

Η προβολή της ταινίας μικρού μήκους  που δημιούργησαν οι μαθητές της FAIR LIFE με τίτλο «if I were you/αν ήμουν εσύ», δεν άφησε κανέναν ασυγκίνητο. Η ταινία έχει σημειώσει τεράστια επιτυχία και κάνει το γύρο του διαδικτύου με την υποστήριξη όλων των κυπριακών ΜΜΕ, με τον απροσδόκητο αριθμό των 26 000 σχεδόν views στο YouTube  μέσα σε 10 μόλις μέρες από τη μέρα της ανάρτησής του!

μαθητες 3

Στο Β’  μέρος του Συνεδρίου μίλησε η Δρ. Ιφιγένεια Γεωργίου, Επίκουρη Καθηγήτρια Χρηματοοικονομικής και Διευθύντρια του Bachelor in Business Administration του CIIM και η Ναταλία Μαυρομουστάκη, Κοινωνκή Λειτουργός, για την εμπειρία της ως εθελόντρια στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Ειδομένη. Τέλος, μίλησε ο γνωστός προπονητής Sasa Jovanovic, ο οποίος μετέδωσε στους μαθητές αντιρατσιστικά μηνύματα.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ