29.9 C
Paphos
Thursday, April 25, 2024

Τελετή αδελφοποίησης Δήμου Πάφου και Δήμου του μείζονος Αμμάν

 

Παρουσία του Προεδρεύοντος της Δημοκρατίας, Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκη Ομήρου, του   Υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαϊδη ως εκπροσώπου του Προέδρου της Δημοκρατίας, του Πρέσβη της Ιορδανίας σε Ελλάδα και Κύπρο κ. Fawwaz Al-Eitan και άλλων επισήμων πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου η Β’  Τελετή Αδελφοποίησης του Δήμου Πάφου και του Δήμου του Μείζονος Αμμάν.

Μιλώντας στην τελετή, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η αδελφοποίηση του Μείζονος Αμμάν και της Πάφου μπορεί να αποτελέσει πρότυπο πυλώνα φιλίας και συνεργασίας μεταξύ πόλεων με διαφορετικές εθνικές και πολιτισμικές καταβολές στην ταραγμένη ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ενώνοντας δυνατότητες και δυνάμεις της οικονομίας και του πολιτισμού, τόνισε ο κ. Φαίδωνος, οι Τοπικές Αρχές από διαφορετικά κράτη της περιοχής μπορούν να συμβάλουν με ουσιαστικό τρόπο στην εξομάλυνση μακρόχρονων πολιτικών διαφορών και αντιπαραθέσεων.

12440411_10154100039678854_5249315689678316422_o

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος του Αμμάν κ. Akel Baltaji επεσήμανε τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίες που ενώνουν τις δύο χώρες από τα βάθη των αιώνων και τόνισε την αξία της αδελφοποίησης της Πάφου και του Αμμάν, όχι μόνο για τους δημότες των δύο πόλεων, αλλά και για το σύνολο των πολιτών της Κύπρου και της Ιορδανίας.

Υπογράμμισε πώς  είναι η πρώτη φορά, που μία αδελφοποίηση του Αμμάν είναι τόσο πολυεπίπεδη, εμπλέκει τόσους τοπικούς φορείς από τις δύο πόλεις και τυγχάνει τόσο ευρείας αποδοχής από το σύνολο των πολιτών και τόνισε ότι για την πόλη και την χώρα του, η Πάφος αποτελεί την πύλη εισόδου προς την Ευρώπη.

Την σημασία της Αδελφοποίησης των δύο πόλεων για την περεταίρω ανάπτυξη και εμβάθυνση των παραδοσιακά φιλικών σχέσεων της Κύπρου και της Ιορδανίας, επεσήμαναν επίσης στους χαιρετισμούς τους ο Πρέσβης της Ιορδανίας, ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και ο Υπουργός Άμυνας.

Ο Δήμος Πάφου προσέφερε, ως επίσημο δώρο στον αδελφοποιημένο Δήμο, ένα αντίγραφο ψηφιδωτού από την Οικία Διονύσου στην Κάτω Πάφο, ενώ ο Δήμος του Αμμάν προσέφερε στον Δήμαρχο και τους δημότες της Πάφου νερό από τον Ιορδάνη Ποταμό όπου βαπτίστηκε ο Χριστός.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ