20.9 C
Paphos
Friday, April 26, 2024

ΣΑΠΑ: Για 3η δικάσιμο ο Ε. Μαλληκίδης στο Κακουργιοδικείο

Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδριάζει στην Πάφο αναμένεται να προσαχθεί για 3η  δικάσιμο ο  τέως Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου Ευτύχιος Μαλληκίδης  στο Κακουργιοδικείο Πάφου.

Στη σημερινή δικάσιμο αναμένεται να συνεχιστεί η αντεξέταση του Ε. Μαλληκίδη από τον συνήγορο υπεράσπισης του γιατρού Βάσου Βασιλείου, δικηγόρο  Γιαννάκη Θωμά.

Ακολούθως, αναμένεται να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας ο Χαράλαμπος Στυλιανίδης .

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο κ. Στυλιανίδης είναι ο εμπειρογνώμονας που έκανε εκτίμηση της προσφοράς που αφορά το Βιολογικό σταθμό στην Πάφο, την οποία είχε υποβληθεί και κατακυρώσει  για την α’ φάση του έργου η Γερμανική εταιρεία AWATECH, για να διαφανεί κατά πόσο έγιναν παρατυπίες ή όχι.

Οι πέντε  κατηγορούμενοι Γιώργος Μιχαηλίδης , Φειδίας Σαρίκας, Ευστάθιος Ευσταθίου , Βάσος Βασιλείου και Γιώργος Σιαηλής, αντιμετωπίζουν κατηγορίες για δεκασμό δημόσιου λειτουργού, συναλλαγές με αντιπροσώπους, οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, αθέμιτη κτήση περιουσιακού οφέλους από λειτουργούς και αξιωματούχους του δημοσίου και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Στην προηγούμενη δικάσιμο ο Ευτύχιος Μαλληκίδης απαντώντας  σε ερωτήσεις και παρατηρήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης τω κατηγορουμένων  διατύπωσε  την θέση ότι ουδέποτε εκβίασε τους εργολάβους του ΣΑΠΑ δηλώνοντας παράλληλα πως δέχτηκε να επιστρέψει περισσότερα χρήματα απ` αυτά τα οποία πήρε αφού, όπως είπε, μετά την παραδοχή του δεν τον ενδιέφεραν τα χρήματα, αλλά να κλείσει η υπόθεση και να εξιλεωθεί.

Είπε ακόμη πως αυτά που έχει παραδεχτεί, είναι το σύνολο των κατηγοριών και των ποσών που έλαβε ως μίζες και δεν έχει κρύψει τίποτα.

Εξάλλου τη θέση  ότι η μείωση των κατηγοριών του Ευτύχιου  Μαλληκίδη στο κακουργιοδικείου  ήταν προϊόν συμφωνίας μεταξύ του ιδίου  των δικηγόρων του και της Νομικής υπηρεσίας διατύπωσε ο συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου στην υπόθεση ΣΑΠΑ, πρώην δημάρχου Πάφου- βουλευτή της ΕΔΕΚ Φειδία Σαρίκα. Ο ίδιος ο Μαλληκίδης ευχήθηκε στο δικαστήριο να μην βρεθεί ποτέ κανένας στην θέση του.

Την κατηγορούσα αρχή εκπροσωπούν οι Α’ Δικηγόρος της Δημοκρατίας Νίνος Κέκκος και ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Χατζηκύρου.

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ