16.9 C
Paphos
Friday, March 29, 2024

Είμαστε γύφτοι

Το ότι την έχουμε δει “κάπως” ορισμένοι και ορισμένες και έχουμε αναγάγει μόνοι μας τον εαυτό μας σε ανώτερο επίπεδο θεωρώντας ότι όλοι οι υπόλοιποι πρέπει να μας κάνουν τους δούλους, δεν χρειάζεστε εμένα να σας το πω βέβαια. Όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται, πάντως.

της Τζούλης Χρίστου
της Τζούλης Χρίστου

Πετάνε όπου φτάσουν τα σκουπίδια τους ορισμένοι/ες και περιμένουν τις αρχες να τα μαζέψουν. Άμα μαζεύοντας τα σκουπίδια όμως σας αφήσει και ένα εξώδικο βαρβάτο μια υπηρεσία, μην κλαφτείτε.

Περνάς από πολυσύχναστο σημείο και βλέπεις από μαυροσάκκουλα και πλαστικές καρέκλες μέχρι στρώματα κρεβατιών, καναπέδες και ψυγεία. Ούτε σε δημόσιο πλειστηριασμό δεν θα έβρισκες τόση πραμάτεια. Έλεος πλέον. Νισάφι. Ούτε στα γύφτικα τσαντίρια δεν συμπεριφέρονταν έτσι. Καλύτερο επίπεδο είχαν οι άνθρωποι.

Η ταχύτητα σκοτώνει

Περνάς από άλλο σημείο και ενώ παίρνεις όρκο ότι την προηγούμενη που είχες ξαναπεράσει η κατάσταση δεν ήταν τέτοια, προσγειώνεσαι ξανά στην καθημερινότητα. Α ναι! Ξέχασες που βρίσκεσαι.

Τρώει η άλλη παγωτό και πετάει το περιτύλιγμα και το ξυλάκι από το παράθυρο. Ποιον περιμένει να το μαζέψει, απορώ. Άμα ήταν σε πλαστικό κυπελλάκι δηλαδή θα το πετούσε κι αυτό; Μετά βεβαιότητας, ναι! Καθαρίζει η άλλη και πετά τα σκουπίδια στο διπλανό οικόπεδο, πεζοδρόμιο ή ακόμη και στην αυλή του γείτονα.

Έλα μωρέ, άδειο χωράφι είναι.
Φεύγει η παρέα από την παραλία και αφήνει πίσω της από τενεκεδάκια αναψυκτικού, πλαστικά ποτήρια του φραπέ και χαρτιά από πατατάκια, μέχρι και πάνες μωρού.

Ολοκληρώνεται με επιτυχία μία εκδήλωση και φεύγοντας θεωρούν σωστό να αφήσουν πίσω τους αμέτρητα μπουκαλάκια νερού κάποιοι, περιμένοντας τα συνεργεία του δήμου να τα μαζέψουν.

Εξορμούν στους αγρούς οι άλλοι και φεύγοντας αφήνουν πίσω τους από φλούδες καρπουζιού μέχρι και τη στάχτη από τα κάρβουνα που έψησαν τη σούβλα.

Το χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο με όσα βλέπεις τελικά ή δεν το χτυπάς, που έχουμε ξιπαστεί και το παίζουμε και Ευρωπαίοι;

Στην Ευρώπη, πάντως, απ’ ότι ξέρω δεν συμπεριφέρονται έτσι. Είμαστε γύφτοι. Τέλος. Πιο γύφτος πεθαίνεις.

 

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ