15.9 C
Paphos
Saturday, April 20, 2024

ΠΑΦΟΣ: Το κράτος αναλγησίας ταλαιπωρεί 20χρονια τον Γιώργο

Άλυτο το πρόβλημα της περιορισμένης πρόσβασης στην απόκτηση της Κυπριακής υπηκοότητας


Πηγή: 24h.com.cy

Για…διευκρινίσεις στο Ανώτατο Δικαστήριο, είναι ορισμένη σε λίγες μέρες, μέσα στον Ιανουάριο 2017, η υπόθεση της έφεσης που καταχώρησε ο 36χρονος Κούρδος από τη Συρία Mahammad Leili Bachir, άλλως Γιώργος, μετά τη δεύτερη απόρριψη, το 2009, της αίτησής του για απόκτηση της κυπριακής υπηκοότητας, αφού διαμένει στην Κύπρο για 20 ολόκληρα χρόνια!

Η ταχύτητα σκοτώνει

Ο Mahammad που από 16 χρόνων διαμένει μόνιμα στην Πάφο, βλέπει την αίτησή του για υπηκοότητα να είναι ακόμα σε κατάσταση…εκκρεμότητας, παρά τις υποσχέσεις που λαμβάνει από τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών τα τελευταία τρία χρόνια. Περιλαμβάνεται στους εκατοντάδες υπηκόους τρίτων χωρών με μακρόχρονη παραμονή στην Κύπρο, που μάταια περιμένουν θετική απάντηση στις εκκρεμούσες αιτήσεις τους για πολιτογράφηση και στερούνται έτσι, βασικών πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων τους.

Μεταφραστής σε Δικαστήριο-Αστυνομία

Ο Mahammad Leili, κάτοικος Πάφου από το 1996 και πολύ καλός γνώστης της Ελληνικής γλώσσας, εργάζεται από το 2003, ως αυτοεργοδοτούμενος μεταφραστής της Αραβικής και Κουρδικής γλώσσας, τόσο στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, όσο και στην Αστυνομία Πάφου και κατέχει ειδική άδεια εργασίας, από το 2006. Κι όμως, δυο φορές απορρίφθηκε αίτησή του για πολιτογράφηση. Το 2011 παντρεύτηκε στον Δήμο Πάφου, τη συμπατριώτισσά του Ράνα, από τη Συρία και απέκτησαν μια κόρη, τη Ντάνια 3 χρόνων, που φοιτά σε ελληνικό νηπιαγωγείο, μιλά την ελληνική γλώσσα και στο μέλλον θα φοιτήσει σε δημόσιο δημοτικό σχολείο στη Δημοκρατία, όπως αναφέρει σε επιστολή του στον Υπουργό Εσωτερικών, στις 9 Δεκεμβρίου 2016. Στην επιστολή, που αφορά την απόρριψη των αιτήσεών του για απόκτηση κυπριακής υπηκοότητας, διαβεβαιώνει ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η οικογένειά του, «έχουμε εναρμονιστεί με την κυπριακή κουλτούρα και νοοτροπία, ενώ πλέον έχουμε κυπριακές συνήθειες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ

Support Local Business

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ